Toate plantele au mirosuri caracteristice, iar uleiurile esențiale le protejează și joacă un rol în procesul de polenizare. Aceste substanțe aromatice volatile se găsesc în scoarță, tulpini, semințe, rădăcini, flori și alte părți ale plantelor. Cu excepția mirosului său extraordinar, aceste uleiuri esențiale sunt folosite în proceduri cosmetice, medicale și chiar și în gătit.
Despre uleiuri esențiale se discută din cele mai vechi timpuri. Totul a început în Egipt unde aceștia utilizau substanța obținută din plante în cure de înfrumusețare, ceremonii religioase și în prepararea mâncării, iar romanii din antichitate foloseau respectivele substanțe pentru masaj și băi aromatice.
Uleiurile esențiale sunt divizate în uleiuri de bază și uleiuri esențiale / uleiuri esențiale pure. Uleiurile de bază sunt cel mai des folosite în produsele cosmetice, dar acestea pot fi aplicate și în forma lor pură - exemple utilizate des, datorită multiplelor beneficii și moduri de folosire: ulei de cocos, ulei de jojoba, ulei de argan.
Uleiurile de bază sunt foarte bogate în compuși chimici precum carotenoizi, fitosteroli și scualen, ceea ce conduce la întreținerea ”barierei epidermice” (bariera față de microorganisme și substanțe chimice) și contribuie la formarea straturilor lipidice ale stratului cornos. În plus, utilizarea cremelor după aplicarea uleiurilor de bază, crește proprietatea acestora de a se absorbi mai bine în piele.
Uleiurile esențiale sunt extrase din flori, frunze, tulpini, semințe și rădăcini. Astfel de uleiuri sunt volatile, se evaporă chiar și la temperatura camerei, cu un miros puternic caracteristic. Compoziția uleiurilor esențiale poate varia în funcție de ora zilei, sezonul, locația geografică, anul și vremea, metoda și durata distilării, motiv pentru care fiecare etapă a procesului de producție joacă un rol important în calitatea finală a uleiului esențial.
Uleiurile esențiale sunt un domeniu de interes pentru mulți cercetători. Apar tot mai multe studii care demonstrează eficiența și natura sigură a acestor uleiuri esențiale, deși de sute de ani oamenii folosesc uleiurile esențiale, dar și unele părți ale plantelor pentru sănătate.
Toate uleiurile esențiale ale firmei Armina Bio sunt pure și toate au un grad alimentar, astfel, acestea pot fi folosite in preparate culinare sau uz intern, pe langa utilizarea externa. De asemenea, toate produsele Armina Bio dețin certificat ecologic.
Pentru a descoperi mai multe informații despre aceste uleiuri esențiale și cum să le folosiți, accesați paginile fiecărui ulei esențial în parte, din magazinul online NaturaFresh. Mai jos vă punem la dispoziție o listă cu recomdandările noastre de uleiuri esențiale de pe NaturaFresh, precum și proprietățile și efectele principale ale acestora:
Mirosurile uleiurilor esențiale au capacitatea de a afecta anumite părți vitale ale creierului, astfel, poate avea loc, spre exemplu, reglarea ritmului cardiac, a tensiunii arteriale, a respirației și a altor funcții vitale ale corpului. De exemplu, câteva picături de ulei esențial de iasomie pot stimula activitatea creierului în aceeași măsură cum ar face-o băutul unei cafele; eucaliptul va ameliora respirația și va curăța cavitatea nazală - și multe alte astfel de exemple, în funcție de natura uleiului esențial.
Uleiurile esențiale pot ajunge în organism prin intermediul mucoaselor tractului respirator, piele și tractul gastro-intestinal. Acestea sunt utilizate pe scară largă în parfumuri, produse cosmetice și farmaceutice sau în aromaterapie. Aromaterapia este o metodă de influențare a organismului cu substanțe aromatice de origine vegetală, care poate avea efecte pozitive asupra sănătății corporale și mentale.
Unele uleiuri esențiale combat oboseala, stresul, cresc performanța și au un efect tonic, iar altele au capacitatea de a ajuta la adaptarea unei schimbări de mediu. Aproape toate uleiurile esențiale au efect antiinflamator, iar multe dintre ele au efecte antiseptice, bactericide, antivirale.
Comparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!